Kλείστε Ραντεβού Tώρα 6984 307 313 (Ώρες λειτουργίας 10:00 - 01:00)

Ινδικό Μασάζ Κεφαλής: Ποιός ο τρόπος λειτουργίας του και Ποιά τα οφέλη του στην υγεία μας? Κύριο

Η σημερινή καθημερινότητα  χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα πίεσης, γεγονός που πολλές φορές προκαλεί πονοκέφαλο ή μυϊκούς πόνους στους ώμους και στον αυχένα.

Εξαιτίας αυτών πολλοί έχουν στραφεί σε χειρωνακτικές μαλάξεις σε καίρια σημεία του σώματος όπως το κεφάλι μέσω του Ινδικού μασάζ κεφαλής. 

 

 Η Αγιουβέρδα  χρησιμοποιεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, τεχνικές χειρομαλάξεων για την χαλάρωση των μυών, προκειμένου να απελευθερώσει το φόρτο των εντάσεων που συσσωρεύονται στο σώμα από την πολύωρη εργασία. 

 

Η Αγιουβέρδα βασίζει τις πρακτικές της στην θεωρία που πραγματεύεται την ύπαρξη 5 στοιχείων και 3 ενεργειών στη φύση που την διαμορφώνουν.  Συγκεκριμένα, τα στοιχεία είναι: Ο χώρος, ο αέρας, η φωτιά, το νερό και η γη και οι ενέργειες είναι  H ενέργεια vata που επηρεάζει το χώρο και τον αέρα, η ενέργεια pitta που επηρεάζει το στοιχείο της φωτιάς & τέλος, η ενέργεια kapha που συνδυάζεται με το νερό και τη γη και όλα βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με τα στοιχεία. 

 

Πως λειτουργεί το Ινδικό μασάζ κεφαλής 

Συγκεκριμένα, οι μύες του προσώπου και του τριχωτού της κεφαλής ενεργοποιούνται μέσω μάλαξης και καταλήγουν σε υπεραιμία της συγκεκριμένης περιοχής. Με άλλα λόγια, τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος σε αυτές τις περιοχές, άρα δέχονται περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά δημιουργώντας ως συνέπεια. το αίσθημα αποσυμφόρησης. Μια πρόσθετη άμεση συνέπεια της χαλάρωσης είναι η αναζωογονημένη λαμπερή όψη του προσώπου που συνοδεύεται από αισθητή μείωση των ρυτίδων.

 

 

Οφέλη του Ινδικού Μασάζ Κεφαλής 

Το Ινδικό Μασάζ Κεφαλής βοηθά αισθητά τα στην μείωση πονοκεφάλων και αισθημάτων πίεσης. Μέσω ειδικά σχεδιασμένων χειρωνακτικών μαλάξεων στις περιοχές του κεφαλιού, λαιμού και προσώπου που τεντώνονται τοπικά, το Ινδικό Μασάζ κεφαλής στοχεύει στην ομαλοποίηση των ενεργειών κάθε ατόμου με σεβασμό στην ατομικότητα του πελάτη και στην ιδιαίτερη, προσωπική του σχέση με τα στοιχεία και τις ενέργειες της φύσης.

 

Πέρα από το προφανές ενεργειακό ξεμπλοκάρισμα της σχέσης του ανθρώπου με τα στοιχεία της φύσης που τον περιβάλλουν, τα οφέλη στην σωματική και ψυχική υγεία μέσω του Ινδικού μασάζ κεφαλής δεν περιορίζονται μόνο εκεί. Βοηθά αισθητά στην συνολική εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος του ατόμου, στην ομαλοποίηση και αποτοξίνωση του κουρασμένου σώματος ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα αφού το άτομο απολαμβάνει πιο εντατικά ποιοτικό ύπνο.

 

Όταν λοιπόν οι τεχνικές του Ινδικού μασάζ εφαρμόζονται σωστά από επαγγελματίες του χώρου, η αίσθηση της ημικρανίας εξαλείφεται και αντικαθίσταται από το υπέροχο αίσθημα της απόλυτης ευεξίας και αναζωογόνησης. Επιπλέον η συμβολή του στην ουσιαστική καταπολέμηση του ψυχοσωματικού στρες είναι καθοριστική καθώς, οι τοπικές μαλάξεις σε αυτά τα σημεία κλειδιά αποσυμφορίζουν την τοπική ένταση που προκλήθηκε από το στρες. Η μείωση του στρες έχει ως συνέπεια την βελτίωση της ποιότητας του ύπνου που λαμβάνει το άτομο σε καθημερινή βάση, γεγονός που επιδρά θετικά στην ψυχολογία του και στις εργασιακές του αποδόσεις.

Το Ενεργειακό ξεμπλοκάρισμα είναι ένα ακόμη όφελος του Ινδικού μασάζ κεφαλής, αφού αποκαθιστά την ορθή ροή ενέργειας στο σώμα μέσω μαλάξεων με αιθέρια έλαια και κρυστάλλους.

Τέλος, αξίζει αν σημειωθεί ότι η χρήση του συγκεκριμένου είδους μασάζ ως τρόπος αποβολής της έντασης δε συνίσταται σε περιπτώσεις έντονης δερματικής ακμής ,εκζεμάτων και άλλων δερματικών παθήσεων. Για αυτό καλό θα ήταν πριν την πρώτη σας συνεδρία να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

 

Νέο ωράριο μέχρι τη 1.00 το βράδυ! Δεχόμαστε πληρωμές και με POS στο χώρο σας!

Έχοντας ως στόχο να προσφέρουμε υπηρεσίες μασάζ υψηλής ποιότητας, συνεργαζόμαστε με κορυφαίους θεραπευτές, άρτια εκπαιδευμένους και καταρτισμένους, που διαθέτουν εμπειρία χρόνων και πάθος γι’ αυτό που κάνουν.
Ρομίνα Έλλη Έλενα Νάντια Μαριάννα Γεωργιάννα Βίβιαν Τζίνα

Κλείστε ραντεβού για μασάζ στο σπίτι σας!

Τηλεφωνήστε στo 6984307313 ή πραγματοποιήστε online booking και χαλαρώστε στον χώρο σας!

Για ραντεβού online μέσω φόρμας κάντε κλικ εδώ