Kλείστε Ραντεβού Tώρα 6984 307 313 (Ώρες λειτουργίας 10:00 - 01:00)

Τα οφέλη του μασάζ

H γαλλική λέξη massage που στα ελληνικά γνωρίζουμε ως χειρομάλαξη είναι η θεραπευτική οδός μέσω της οποίας ειδικοί χειρισμοί λειτουργούν επεμβατικά στο σώμα με σκοπό να αποκαταστήσουν οποιαδήποτε διαταραχή του.  Η σωστή εφαρμογή του μασάζ επιτυγχάνεται μόνο από επαγγελματία θεραπευτή ο οποίος θα πρέπει να κατέχει πιστοποιημένη γνώση γύρω από τα θέματα που αφορούν το ανθρώπινο σώμα όπως φυσιολογία, ανατομία και παθολογία.

Το μασάζ  μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής του ανθρώπου καθώς μπορεί να τον ανακουφίσει τόσο από πόνους στην μέση, στην πλάτη και στον αυχένα όσο και στις περιπτώσεις διαγνωσμένης τενοντίτιδας, διαστρεμμάτων και μυοσκελετικών κακώσεων. Μελέτες καταδεικνύουν το μασάζ ως ένα χρήσιμο εργαλείο αντιμετώπισης σειράς προβλημάτων όπως πεπτικές διαταραχές, πονοκεφάλους, ινομυαλγία, οιδήματα των κάτω άκρων και πόνους στις αρθρώσεις.  Ολόκληρη η ουσία κρύβεται στους ειδικούς χειρισμούς που εφαρμόζονται οι οποίοι στοχεύουν στην ενεργοποίηση της λεμφικής και φλεβικής κυκλοφορίας, στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στην επαναφορά των ορμονικών επιπέδων σε φυσιολογικά πλαίσια. Σαν αποτέλεσμα το σώμα αποσυμπιέζεται αφού το μυϊκό του σύστημα χαλαρώνει και η ροή του αίματος αυξάνεται οξυγονώνοντας τους ιστούς.

Πέρα από την μείωση του έντονου πόνου και της δυσφορίας, το μασάζ επιδρά επωφελώς και στην εμφάνιση μας. Βοηθά το πρόσωπο να δείχνει πιο ήρεμο και υγιές, μειώνει τις ρυτίδες έκφρασης ενώ παράλληλα τονώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα. Με την ενεργοποίηση του λεμφικού συστήματος απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό αντιμετωπίζοντας έτσι την χαλάρωση.

Τα οφέλη του μασάζ δεν είναι όμως μόνο «σωματικά» . Στην εποχή του σήμερα όπου ο άνθρωπος καλείται να ανταπεξέλθει στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που πλήττονται από τα «σύγχρονα» φαινόμενα του άγχους και της κατάθλιψης. Με δεδομένο ότι η συναισθηματική φόρτιση και πίεση μπορεί να έχει αντίκτυπο στο σώμα, το μασάζ φροντίζει ώστε να τον αποσυμπιέσει χαρίζοντας του στιγμές χαλάρωσης. Επίσης τον βοηθά να καταπολεμήσει τυχόν προβλήματα που εμφανίζονται ως  απόρροια του άγχους όπως η αϋπνία, η ανησυχία και η μεγάλη ένταση στο σώμα. Του προσφέρει ενέργεια και ευεξία, ενισχύει την αυτοεκτίμηση του και τον βοηθά να καταπολεμήσει την κατάθλιψη. 

Το μασάζ δεν κοιτά ηλικίες, αφού δεν αποτελεί «θεραπεία» μονάχα για ενήλικες. Έρευνες καταδεικνύουν ότι γονείς που εφάρμοζαν τεχνικές μασάζ στα πρόωρα μωρά τους όσο εκείνα ήταν στο νοσοκομείο, τρεις φορές την ημέρα για 15 λεπτά, κέρδισαν πολύ πιο γρήγορα βάρος σε σχέση με τα άλλα βρέφη στα οποία δεν εφαρμόστηκαν.

Η οικογένεια του μασάζ εμπεριέχει πολλά και διαφορετικά είδη και τεχνικές, για να μπορεί να ανταποκρίνεται εξειδικευμένα στις ανάγκες του κάθε ανθρώπου όπως αναλύονται παρακάτω.

Χαλαρωτικό Μασάζ: Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα με σκοπό να χαλαρώσει τους μύες. Βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και ανακουφίζει το σώμα από την συσσωρευμένη πίεση και ενέργεια της καθημερινότητας.

Ινδικό Μασάζ Κεφαλής: Εφαρμόζεται στους ώμους, στην ωμοπλάτη, στο λαιμό, στο κεφάλι, στο πρόσωπο και στο στέρνο. Οι χειρισμοί σε συνδυασμό με την εφαρμογή ειδικών ελαίων βοηθούν στην καταπολέμηση της αϋπνίας και του στρες, χαλαρώνουν το σώμα και ενισχύουν την ηρεμία.

Μασάζ Κυτταρίτιδας: Εφαρμόζεται εστιασμένα στα σημεία όπου παρατηρείται εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Στους χειρισμούς περιλαμβάνονται κυκλικές κινήσεις προς τα κάτω ώστε να ενισχύεται η κυκλοφορία στην πάσχουσα περιοχή επιτρέποντας στον οργανισμό να κάψει το συσσωρευμένο λίπος. Με την αποσυμφόρηση της λέμφου, ο οργανισμός αποτοξινώνεται και το δέρμα αναγεννιέται.

Αθλητικό Μασάζ: Εφαρμόζεται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος του αθλητή με σκοπό να τον προετοιμάσει κατάλληλα για την άσκηση που ακολουθεί και να τον προστατεύσει από πιθανούς τραυματισμούς. Οι πιέσεις που ασκούνται στα σημεία, βοηθούν τον οργανισμό να λειτουργεί σωστά και να είναι σε εγρήγορση ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν την αντοχή και την δύναμη του αθλητή.

Deep Tissue Μασάζ: Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα και κυρίως στα σημεία που είναι «μπλοκαρισμένα». Ο θεραπευτής ασκεί πιέσεις με τα δάχτυλα του ενωμένα, με τους κόμπους της γροθιάς του, με τον αγκώνα και τον πήχη. Στόχο έχει την ανακούφιση από το πόνο, την αποκατάσταση της κυκλοφορίας του αίματος και την απόκτηση μυϊκής ευλυγισίας.

Shiatsu Μασάζ: Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα και δεν προϋποθέτει το σώμα να είναι γυμνό. Ασκώντας πίεση σε συγκεκριμένα σημεία, σώμα και πνεύμα αποφορτίζονται βοηθώντας στην αντιμετώπιση του πόνου, της αϋπνίας και της κούρασης.

Αγιουρβεδικό Μασάζ Mardana: Εφαρμόζεται σ’ όλο το σώμα και η ένταση του ποικίλει από άκρως χαλαρωτικό μέχρι πολύ βαθύ. Συνδυαστικά με τους χειρισμούς ο θεραπευτής χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια όπως το σησαμέλαιο και το αμυγδαλέλαιο. Στόχο έχει να καταπολεμήσει το άγχος, να ενισχύσει τον οργανισμό και να καταπραΰνει τους μυϊκούς πόνους.

Σουηδικό Μασάζ: Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα και έχεις τις ρίζες του σε παραδοσιακές κινέζικες μεθόδους μάλαξης. Αποτελείται από πέντε βασικές κινήσεις και στόχο έχει την αποθεραπεία τραυματισμών, την καταπολέμηση των πονοκεφάλων, του στρες και της κατάθλιψης. Επίσης βελτιώνει την άμυνα του οργανισμού.

Το μασάζ δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά μια από αρχαιοτάτων χρόνων οδό, την οποία μπορεί να διαβεί κανείς με βάση τις ανάγκες του. Το  σίγουρο είναι ότι η τεχνική του μασάζ, προσφέρει την λύση τόσο στα «σωματικά» όσο και στα ψυχολογικά ζητήματα, τα οποία μπορεί να αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Αποτελεί ένα ισχυρό θεραπευτικό εργαλείο για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να «αισθάνεται» καλά «ψυχή τε και σώματι».

Τελευταία νέα

  • Μασάζ και άσκηση, αποκαθιστούν μυοσκελετικές κακώσεις

    Για να αποκατασταθεί ο τραυματισμός που προκαλείται από μία κάκωση στους ιστούς απαιτούνται συνήθως τρία στάδια επούλωσης. Ενδεικτικά πρόκειται για τα στάδια της Οξείας, Υποξείας και Χρόνιας Φάσης. Φαίνεται όμως πως αν συνδυάσουμε   κατάλληλα τις ασκήσεις αποκατάστασης με την ενδεδειγμένη τεχνική μασάζ τότε τα αποτελέσματα θα είναι επωφελή.

  • Μασάζ και εγκυμοσύνη

    Αναμφισβήτητα η περίοδος της εγκυμοσύνης, αποτελεί την πιο «όμορφη» στιγμή στην ζωή της κάθε γυναίκας. Το μασάζ όπως αποδεικνύεται μπορεί όχι μόνο να την ανακουφίσει από τους πιθανούς πόνους αλλά και να  δημιουργήσει μια «ιδιαίτερη» σύνδεση με το μωρό της. 

Νέο ωράριο μέχρι τη 1.00 το βράδυ! Δεχόμαστε πληρωμές και με POS στο χώρο σας!

Έχοντας ως στόχο να προσφέρουμε υπηρεσίες μασάζ υψηλής ποιότητας, συνεργαζόμαστε με κορυφαίους θεραπευτές, άρτια εκπαιδευμένους και καταρτισμένους, που διαθέτουν εμπειρία χρόνων και πάθος γι’ αυτό που κάνουν.
Τζίνα Νάντια Έλενα Μαριάννα Έλσα Ροδούλα Γεωργιάννα Όλγα Λαμπρινή Βίβιαν

Κλείστε ραντεβού για μασάζ στο σπίτι σας!

Τηλεφωνήστε στo 6984307313 ή πραγματοποιήστε online booking και χαλαρώστε στον χώρο σας!

Για ραντεβού online μέσω φόρμας κάντε κλικ εδώ