Kλείστε Ραντεβού Tώρα 6984 307 313 (Ώρες λειτουργίας 10:00 - 01:00)

Μασάζ και εγκυμοσύνη

Αναμφισβήτητα η περίοδος της εγκυμοσύνης, αποτελεί την πιο «όμορφη» στιγμή στην ζωή της κάθε γυναίκας. Το μασάζ όπως αποδεικνύεται μπορεί όχι μόνο να την ανακουφίσει από τους πιθανούς πόνους αλλά και να  δημιουργήσει για εκείνη μια «ιδιαίτερη» σύνδεση με το μωρό της. 

Όσο εξελίσσεται η εγκυμοσύνη, η νέα μητέρα έρχεται αντιμέτωπη όλο και πιο συχνά με πονοκεφάλους και πόνους στην πλάτη και στους μυς. Το μασάζ λειτουργεί θεραπευτικά αφού βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα και ημερεύει τα συμπτώματα υπερέντασης, άγχους και αϋπνίας που πιθανών εμφανιστούν. Την ανακουφίζει από την σωματική της ένταση, την δυσκαμψία και την ισχιαλγία και την βοηθά να διατηρεί την σωστή στάση του σώματος διαχειριζόμενη την έλλειψη ισορροπίας που μπορεί να αισθάνεται. Τέλος μειώνει τα οιδήματα στα χέρια και στα πόδια καθώς και τις μυϊκές κράμπες που την ταλαιπωρούν.

Οι θέσεις και οι τεχνικές εφαρμογής διαφέρουν ανάλογα με το σημείο στο οποίο εφαρμόζονται. Έτσι για χειρισμούς που αφορούν στα άνω και κάτω άκρα, τον αυχένα και τα πέλματα, η εγκυμονούσα θα πρέπει να βρίσκεται σε ύπτια θέση. Η πλάγια θέση θεωρείται και η πιο ασφαλής για την έγκυο και για αυτό το λόγο οι περισσότεροι χειρισμοί εφαρμόζονται σε αυτή. Φυσικά όταν ολοκληρωθεί η εφαρμογή από την μία πλευρά ακολουθεί η εφαρμογή και στην άλλη. 

Η εγκυμονούσα μπορεί ήδη από το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο, με μία συχνότητα 1 φορά την εβδομάδα, να καρπώνεται τα οφέλη  του μασάζ αρκεί η μάλαξη να είναι ήπια, ειδικά όταν εφαρμόζεται στην περιοχή του κορμού και της κοιλιάς. Στο τρίτο τρίμηνο, η έγκυος μπορεί να αυξήσει την συχνότητα των συνεδριών από 1 σε 2 ή 3 φορές την εβδομάδα.

Σχετικά με το κομμάτι των αιθέριων ελαίων που χρησιμοποιούνται κατά την εφαρμογή των τεχνικών μασάζ, καλό είναι η νέα μητέρα να συμβουλεύεται την γυναικολόγο της, ειδικά για εφαρμογή που αφορά στο πρώτο και δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Στα επιτρεπόμενα έλαια συγκαταλέγονται το λεμόνι, το χαμομήλι, το μανταρίνι, η λεβάντα και το τσάι ενώ το γιασεμί, ο μάραθος και ο κέδρος απαγορεύονται.

Αν είστε και εσείς έγκυος, αδράξτε την ευκαιρία να χαρίσετε σε εσάς και στο μωρό σας το πιο όμορφο δώρο.

Τελευταία νέα

  • Μασάζ και άσκηση, αποκαθιστούν μυοσκελετικές κακώσεις

    Για να αποκατασταθεί ο τραυματισμός που προκαλείται από μία κάκωση στους ιστούς απαιτούνται συνήθως τρία στάδια επούλωσης. Ενδεικτικά πρόκειται για τα στάδια της Οξείας, Υποξείας και Χρόνιας Φάσης. Φαίνεται όμως πως αν συνδυάσουμε   κατάλληλα τις ασκήσεις αποκατάστασης με την ενδεδειγμένη τεχνική μασάζ τότε τα αποτελέσματα θα είναι επωφελή.

  • Τα οφέλη του μασάζ

    H γαλλική λέξη massage που στα ελληνικά γνωρίζουμε ως χειρομάλαξη είναι η θεραπευτική οδός μέσω της οποίας ειδικοί χειρισμοί λειτουργούν επεμβατικά στο σώμα με σκοπό να αποκαταστήσουν οποιαδήποτε διαταραχή του. Η σωστή εφαρμογή του μασάζ επιτυγχάνεται μόνο από επαγγελματία θεραπευτή ο οποίος θα πρέπει να κατέχει πιστοποιημένη γνώση γύρω από τα θέματα που αφορούν το ανθρώπινο σώμα όπως φυσιολογία, ανατομία και παθολογία.

Νέο ωράριο μέχρι τη 1.00 το βράδυ! Δεχόμαστε πληρωμές και με POS στο χώρο σας!

Έχοντας ως στόχο να προσφέρουμε υπηρεσίες μασάζ υψηλής ποιότητας, συνεργαζόμαστε με κορυφαίους θεραπευτές, άρτια εκπαιδευμένους και καταρτισμένους, που διαθέτουν εμπειρία χρόνων και πάθος γι’ αυτό που κάνουν.
Τζίνα Νάντια Έλενα Μαριάννα Έλσα Ροδούλα Γεωργιάννα Όλγα Λαμπρινή Βίβιαν

Κλείστε ραντεβού για μασάζ στο σπίτι σας!

Τηλεφωνήστε στo 6984307313 ή πραγματοποιήστε online booking και χαλαρώστε στον χώρο σας!

Για ραντεβού online μέσω φόρμας κάντε κλικ εδώ