Kλείστε Ραντεβού Tώρα 6984 307 313 (Ώρες λειτουργίας 10:00 - 01:00)

Μασάζ και άσκηση, αποκαθιστούν μυοσκελετικές κακώσεις

Για να αποκατασταθεί ο τραυματισμός που προκαλείται από μία κάκωση στους ιστούς απαιτούνται συνήθως τρία στάδια επούλωσης. Ενδεικτικά πρόκειται για τα στάδια της Οξείας, Υποξείας και Χρόνιας Φάσης. Φαίνεται όμως πως αν συνδυάσουμε   κατάλληλα τις ασκήσεις αποκατάστασης με την ενδεδειγμένη τεχνική μασάζ τότε τα αποτελέσματα θα είναι επωφελή.

Στο στάδιο της Οξείας Φάσης, συνήθως ο ασθενής αρνείται να κινήσει το τραυματισμένο μέλος λόγω του πόνου που του προκαλείται. Ταυτόχρονα παρατηρείται πρήξιμο, ερυθρότητα και αυξημένη θερμοκρασία στη περιοχή ενώ προκαλείται μειωμένη λειτουργικότητα.

Στην φάση αυτή, το μασάζ μπορεί να συμβάλει στην μείωση του οιδήματος μέσα από την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου. Επίσης μέσα από ενδεδειγμένες ασκήσεις κινητικότητας, διατηρείται η δύναμη του ασθενή και το εύρος κίνησης του ενώ παράλληλα υποβοηθούνται και οι περιοχές γύρω από τραυματισμένο σημείο.

Στο στάδιο της Υποξείας Φάσης, στόχος είναι να μειωθούν οι πιθανότητες περαιτέρω τραυματισμού του σημείου λόγω του σχηματισμού κολλαγόνου, το οποίο καθιστά τον ιστό εύθραυστο.  

Στην φάση αυτή το μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην καλή κυκλοφορία, στην μείωση του πόνου και στην αύξηση του εύρους της κίνησης. Ο ασθενής ακολουθεί ασκήσεις ανοικτής και κλειστής αλυσίδας και το μασάζ προετοιμάζει τους μύες της περιοχής.  Η επαφή με τον θεραπευτή κρίνεται αναγκαία καθώς το αποτέλεσμα θα κριθεί στην χρυσή τομή άσκησης και θεραπείας μασάζ.

Στο στάδιο της Χρόνιας Φάσης, στόχος είναι η επούλωση του συνδετικού ιστού και η αναδιαμόρφωση της ουλής ώστε το τραυματισμένο μέλος να αποκτήσει ξανά την πλήρη λειτουργικότητα του.

Στην φάση αυτή εφαρμόζονται πιο επιθετικές τεχνικές μασάζ όπως αυτή της απελευθέρωσης των περιτονίων για την προθέρμανση του τραυματισμένου μέλους πριν από την άσκηση. Ενδείκνυται η εφαρμογή λειτουργικών και δυναμικών ασκήσεων ιδιοδεκτικότητας καθώς και ασκήσεις ενδυνάμωσης σχετικές με την καθημερινότητα του ασθενή.

Ποικίλα είναι τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή του μασάζ σε ασθενείς, ταχεία και εξαιρετικά τα αποτελέσματα και για την αποκατάσταση μυοσκελετικών κακώσεων σε συνδυασμό πάντα με την κατάλληλη άσκηση.

 

Τελευταία νέα

  • Μασάζ και εγκυμοσύνη

    Αναμφισβήτητα η περίοδος της εγκυμοσύνης, αποτελεί την πιο «όμορφη» στιγμή στην ζωή της κάθε γυναίκας. Το μασάζ όπως αποδεικνύεται μπορεί όχι μόνο να την ανακουφίσει από τους πιθανούς πόνους αλλά και να  δημιουργήσει μια «ιδιαίτερη» σύνδεση με το μωρό της. 

  • Τα οφέλη του μασάζ

    H γαλλική λέξη massage που στα ελληνικά γνωρίζουμε ως χειρομάλαξη είναι η θεραπευτική οδός μέσω της οποίας ειδικοί χειρισμοί λειτουργούν επεμβατικά στο σώμα με σκοπό να αποκαταστήσουν οποιαδήποτε διαταραχή του. Η σωστή εφαρμογή του μασάζ επιτυγχάνεται μόνο από επαγγελματία θεραπευτή ο οποίος θα πρέπει να κατέχει πιστοποιημένη γνώση γύρω από τα θέματα που αφορούν το ανθρώπινο σώμα όπως φυσιολογία, ανατομία και παθολογία.

Νέο ωράριο μέχρι τη 1.00 το βράδυ! Δεχόμαστε πληρωμές και με POS στο χώρο σας!

Έχοντας ως στόχο να προσφέρουμε υπηρεσίες μασάζ υψηλής ποιότητας, συνεργαζόμαστε με κορυφαίους θεραπευτές, άρτια εκπαιδευμένους και καταρτισμένους, που διαθέτουν εμπειρία χρόνων και πάθος γι’ αυτό που κάνουν.
Τζίνα Νάντια Έλενα Μαριάννα Έλσα Ροδούλα Γεωργιάννα Όλγα Λαμπρινή Βίβιαν

Κλείστε ραντεβού για μασάζ στο σπίτι σας!

Τηλεφωνήστε στo 6984307313 ή πραγματοποιήστε online booking και χαλαρώστε στον χώρο σας!

Για ραντεβού online μέσω φόρμας κάντε κλικ εδώ