Kλείστε Ραντεβού Tώρα 6984 307 313 (Ώρες λειτουργίας 10:00 - 01:00)

Η ιστορία του μασάζ

Η λέξη μασάζ προέρχεται από τη γαλλική λέξη massage (= τριβή της μάλαξης) κι ορίζεται ως χειρισμός των επιφανειακών και βαθύτερων μυϊκών και συνδετικών ιστών με στόχο την λειτουργικότητά τους, την επούλωση ή την επίτευξη της χαλάρωσης κι ευεξίας και γενικότερα το ευ ζην. Έχει χαρακτηριστεί τόσο ως τέχνη όσο κι ως επιστήμη. Πρόκειται για μια ποικιλία τεχνικών που αναπτύχθηκε από τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού: αρκεί να σκεφτείτε την αυτόματη αντίδρασή μας στον πόνο, όπου αμέσως πιάνουμε (αφή) το σημείο που πονάει. 

Ο πρωτόγονος άνθρωπος στηριζόταν κατ’ αποκλειστικότητα στη μάλαξη και στο φαρμακείο της φύσης για την ανακούφιση του πόνου. Την πιο παλιά μαρτυρία εφαρμογής θεραπευτικού μασάζ την συναντούμε  στην Κίνα σε ένα ιατρικό κείμενο  4000 ετών, μεταξύ άλλων σωματικών και γυμναστικών ασκήσεων. Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνουν κι άλλοι σπουδαίοι πολιτισμοί όπως Βαβυλωνία, Ινδία, Αίγυπτος και αργότερα Ελλάδα και Ρώμη. Υπάρχουν ενδείξεις από ζωγραφιές σε αιγυπτιακούς τάφους, αλλά κι από κείμενα και γλυπτά πολλών ακόμη περιοχών.  Επίσης, χαρακτηριστικό είναι το θεμελιώδες κινέζικο ιατρικό κείμενο Huangdi Neijing που αναφέρεται σε διάφορες τεχνικές μασάζ όπως χρησιμοποιούνταν πολύ πριν 475-221 π.Χ. που αυτό γράφτηκε.

Όσον αφορά την Ελλάδα τώρα, το μασάζ λέγεται ανάτριψη, ήρθε περίπου τον 10ο - 8ο αιώνα π.Χ. κι αρχικά ήταν συνυφασμένο με τον αθλητισμό. Υπήρχαν ειδικότητες ποδοτριβών και αλειπτών ακριβώς για αυτόν τον σκοπό. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε στην Ιατρική στην ανακούφιση μιας ευρείας γκάμας τραυμάτων κι ασθενειών. Ο ίδιος ο πατέρας της Ιατρικής, Ιπποκράτης, το θεωρούσε απαραίτητο προσόν ενός καλού ιατρού. Επηρεασμένοι από τους Έλληνες, οι Ρωμαίοι έστειλαν το μασάζ στον κολοφώνα της δόξας του, ανάγοντάς το στην πιο δημοφιλή πολυτέλεια της εποχής.

Στα χρόνια του Μεσαίωνα το μασάζ δαιμονοποιήθηκε, καθώς ό,τι ασχολούνταν με την σάρκα και την ανθρώπινη επαφή θεωρείτο αμαρτωλό κι ανήθικο. Συνάντησε απότομη πτώση που διήρκησε αρκετούς αιώνες, αφού οι εφαρμογές κι έρευνες πάνω σε αυτό απαγορεύτηκαν. Παρόλα αυτά, η ανάγκη του ανθρώπου για τα οφέλη της μάλαξης έμεινε ζωντανή.

Στις μέρες μας το μασάζ κερδίζει ολοένα και ταχύτερα έδαφος. Είναι ήδη πολύ διαδεδομένο στην Ασία, ενώ η Σουηδία έχει αποκτήσει εξαιρετική φήμη στην τεχνική της. Τα είδη μασάζ είναι πολλά (ινδικό, χαλαρωτικό, σιάτσου κ.ά.) κι εφαρμόζονται ανάλογα με την εκάστοτε ανάγκη κι οργανισμό, ενώ γίνεται συχνά λόγος για τα πολλαπλά οφέλη τους. Είναι μια εμπειρία που όλοι αξίζει να χαρίσουν στον εαυτό τους!

 

Νέο ωράριο μέχρι τη 1.00 το βράδυ! Δεχόμαστε πληρωμές και με POS στο χώρο σας!

Έχοντας ως στόχο να προσφέρουμε υπηρεσίες μασάζ υψηλής ποιότητας, συνεργαζόμαστε με κορυφαίους θεραπευτές, άρτια εκπαιδευμένους και καταρτισμένους, που διαθέτουν εμπειρία χρόνων και πάθος γι’ αυτό που κάνουν.
Τζίνα Νάντια Έλενα Μαριάννα Έλσα Ροδούλα Γεωργιάννα Όλγα Λαμπρινή Βίβιαν

Κλείστε ραντεβού για μασάζ στο σπίτι σας!

Τηλεφωνήστε στo 6984307313 ή πραγματοποιήστε online booking και χαλαρώστε στον χώρο σας!

Για ραντεβού online μέσω φόρμας κάντε κλικ εδώ