Kλείστε Ραντεβού Tώρα 6984 307 313 (Ώρες λειτουργίας 10:00 - 01:00)

Ο ρόλος του μασάζ στην αποθεραπεία

Είναι σίγουρα υπέροχη η άθληση. Εκτός του οφέλους που παρέχει στην υγεία σώματος και πνεύματος, βελτιώνει τη διάθεση και προάγει την ευγενή άμιλλα ανάμεσα στους αθλητές. Ακόμη κι αν επιδίδεστε σε ένα ατομικό σπορ, αυξάνεται η διάθεση για κοινωνικοποίηση. Όπως σε όλους τους τομείς της ζωής μας όμως, ισχύει το «μέτρον άριστον» προκειμένου να αποφεύγονται δυσάρεστες παρενέργειες από την υπερβολική καταπόνηση των μυών.

Ασφαλώς θα γνωρίζετε την σπουδαιότητα της προθέρμανσης πριν την κυρίως προπόνηση ώστε να ζεσταθούν οι μυς, να γίνουν πιο ευλύγιστοι και να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί στην κυρίως δράση. Συχνά όμως παρακάμπτουμε ή υποτιμούμε την διαδικασία της αποθεραπείας, δηλαδή της χαλάρωσης μετά την έντονη αθλητική δραστηριότητα, με συνηθέστερη δικαιολογία την έλλειψη χρόνου. Μέγα λάθος! Η αποθεραπεία είναι εξίσου σημαντική με την προθέρμανση, παρόλο που έχει αντίθετο σκοπό: την μείωση της θερμοκρασίας του σώματος και των καρδιακών παλμών ώστε να επέλθει η ηρεμία. 

Η αποθεραπεία μπορεί να γίνει ατομικά με μερικές απλές τεχνικές όπως διατάσεις και τινάγματα. Μπορεί μάλιστα να είναι είτε γενική, όπου στόχος είναι η συνολική χαλάρωση των μυών όλου του σώματος, είτε ειδική, που στοχεύει στην περιοχή που επιβαρύνθηκε περισσότερο κατά την προπόνηση. Μια τέτοιου είδους αποθεραπεία είναι χρήσιμη κι αποτελεσματική, κυρίως σε ερασιτέχνες, δεν είναι όμως ολοκληρωμένη, ιδιαίτερα για όσους ασχολούνται συστηματικά με τον αθλητισμό. 

Οι αθλητές χρειάζονται οπωσδήποτε την λειτουργική μάλαξη ή κατά κόσμον αθλητικό μασάζ. Μπορεί να γίνει τόσο πριν όσο και μετά την προπόνηση, διότι ενισχύει την ελαστικότητα και θρέψη των μυών και των ιστών, ιδίως σε περιόδους έντονης άσκησης, που το σώμα αργεί να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση, οδηγώντας μάλιστα συχνά σε υπερκόπωση. Το αθλητικό μασάζ μειώνει τον μυϊκό πόνο που προκαλείται από το γαλακτικό οξύ και δυναμώνει τους ιστούς. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το αθλητικό μασάζ απευθύνεται μόνο στους επαγγελματίες αθλητές. Συχνά συνίσταται σε περιπτώσεις τραυματισμού, αλλά ο άπειρος αθλητής μπορεί να το δοκιμάσει και να επωφεληθεί εξίσου. Γενικά, έχει παρατηρηθεί ότι μπορεί να επαναφέρει γρηγορότερα την θερμοκρασία του σώματος στα ομαλά του επίπεδα, βελτιώνει την ελαστικότητα κι αιμάτωση μυών και λοιπών οργάνων, ελαττώνεται το γαλακτικό οξύ, μειώνοντας τον πόνο και ομαλοποιείται ο μεταβολισμός. Προσθέστε σε αυτό ότι αφού θα σας ξεκουράσει πιο γρήγορα θα μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα και με αποτελεσματικότερα στις υπόλοιπες δραστηριότητές σας, ενώ ο αθλητισμός θα πάρει μια θετική χροιά μέσα σας, που θα σας αποτρέψει από το να τον εγκαταλείψετε. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, μην αργείτε. Κλείστε άμεσα ραντεβού με τον θεραπευτή της επιλογής σας και δείτε την καθημερινότητά σας σταδιακά να βελτιώνεται. Το σώμα σας, θα σας το ανταποδώσει! 

 

Νέο ωράριο μέχρι τη 1.00 το βράδυ! Δεχόμαστε πληρωμές και με POS στο χώρο σας!

Έχοντας ως στόχο να προσφέρουμε υπηρεσίες μασάζ υψηλής ποιότητας, συνεργαζόμαστε με κορυφαίους θεραπευτές, άρτια εκπαιδευμένους και καταρτισμένους, που διαθέτουν εμπειρία χρόνων και πάθος γι’ αυτό που κάνουν.
Τζίνα Νάντια Έλενα Μαριάννα Έλσα Ροδούλα Γεωργιάννα Όλγα Λαμπρινή Βίβιαν

Κλείστε ραντεβού για μασάζ στο σπίτι σας!

Τηλεφωνήστε στo 6984307313 ή πραγματοποιήστε online booking και χαλαρώστε στον χώρο σας!

Για ραντεβού online μέσω φόρμας κάντε κλικ εδώ